Kaj je bolj pričakovano v letu, kot je letni dopust? Ga že komaj čakate ali ne? – mi tudi!

Ko se pripravljamo na dopust in imamo dojenčka ali malčka pa ni dovolj, da vzamemo le brisače in kopalke. Potrebno je tudi nekaj otroške opreme, saj si z le-to laho olajšamo gibanje in samo bivanje.

Kje bo moj otrok spal na dopustu?

Nekateri apartmaji imajo možnost najema otroške posteljice, lahko seveda pa otrok spi z vami. Toda na veliki postelji lahko pade z nje, medtem ko vidva s partnerjem prijetno kramljata na terasi apartmaja in gledata sončni zahod, ki se počasi potaplja v morje.  Ena od opcij je varovalna zložljiva ograjica, ki jo namestite ob postelji pri transportu pa ne zavzame veliko prostora, vendar če je otroček še zelo majhen, to ni ravno popolnoma zanesljivo varno.

Druga varianta bolj zanesljiva pa je zložljiva prenosna posteljica, ki tudi ne zavzame veliko transportnega prostora, za ležišče pa je dovolj udobno praktično zložljivo ležišče za prenosno posteljico, ki ga lahko uporabite tudi na tleh kot igralno podlogo. Običajno posteljice že imajo ležišče, ki pa je pretrdo in služi bolj kot podloga kot ležišče za spanje, zato je dodatno potrebno kupiti vsaj penasto 5cm ležišče, da je spanje udobno.

Zložljiva prenosna posteljica nudi otroku tudi popolno varnost med igro, saj se v posteljici ne le naspi ampak se lahko tudi igra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na sprehodu…

Seveda na dopustu ne manjka dolgih sproščenih sprehodov, opazovanja okolice in sprehodi ob morju so pravi balzam za pomiritev in sprostitev. Da pa je lažje z dojenčkom v naročju, nam prav pride pripomoček kengurujček nosač 

 

 

 

 

 

 

 

ali lahek na majhno zložljiv otroški voziček

lahko je športni z enim ročajem ali marela varianta ki ima dva ročaja. V kolikor potrebujete eno roko prosto, je bolj praktičen enoročajen. Novejši modeli že imajo strešiso za senčko, ki jo lahko podaljšate in senčnika ne potrebujete v kolikor vaš voziček takšne strešice nima, je dobro da na voziček namestite dežniček za senčko navaden ali UV ali nanj namotirate sončno tendico.

 

 

Da se otročiček v vozičku po hrbtu ne bi pretirano potil pa je odlična zaščita podloga Aeromoov.

 

Potovalnih vozičkov je na tržišču res veliko, izbira je ogromna, dobro pa je izbrati takšnega, sda je prilagodljiv starosti otroka. Če je vaš otrok še dojenček in še ne sedi, so odlična opcija hibridni vozički, saj se košara spremeni v športni del ali obratno, obenem pa je tak voziček lahek in majhen ter idealen za transport v avtomobilu, tudi ko je v prtljažniku več prtljage, ga boste brez težav vzeli kamorkoli s seboj. V naši ponudbi imamo dva modela in sicer Aster in Verso

potovalni otroški voziček

Potovalni otroški voziček, za ugodje na vseh izletih z vašim dojenčkom

Če pa je vaš otrok že 6mesecev+ pa je lahko katerikoli športni voziček, le da ima možnost naklona, če bi otrok zaspal da se ga lahko poleže.

Marela klasični vozički ki nimajo naslona nastavljivega, pa so bolj kot nadomestni za otročke, ki se utrudijo pri hoji a ne zaspijo v vozičku, s tem si olajšate preostanek poti, ki je otrok ne more prehoditi in ga peljete.

 

 

 

Praktičen pripomoček za dojenčka pa je tudi preprost otroški ležalnik oz počivalnik z ročaji za prenašanje, ki ga preprosto vzamete s seboj na plažo, in dojenček lepo počiva v senčki na mehkem in udobnem.