Velikokrat dilema, kaj dejansko kupiti. Res je, nemalokrat se zgodi da je želja nov vendar glede na finančno stanje starši prvo pomislimo da prihranimo, če gremo v nakup rabljenega. Pa je res prihranek??

V nekaterih primerih da, mnogokrat pa dejansko ne. Zakaj? Ker ko kupujemo rabljen voziček, običajno večina ni pozorna na obrabljene dele vozička. Ponavadi so to po večini kolesa, ki imajo zavoro na zobnik, le to skorajda nihče ob nakupu ne preveri, zgolj videz in kratek manever. Ko takšen voziček začnemo uporabljati ugotovimo, da nekaj ni ok, seveda je prva misel, rabim novo kolo. Tako je vendar, ko se kolo menja je potrebno menjati oba, to pa že nanese dobrih 50eur ali več stroška dodatno. Poleg tega je tudi obraba gibljivih plastičnih delov vprašljiva, saj le ti na različnih vremenskih vplivih in starosti izgubljajo svoje lastnosti, vendar je le tu ključnega pomena, saj se večina teh delov ne dobi in je potrebno menjati celotno ogrodje. Torej smiselno je pred nakupom preveriti koliko je voziček dejansko star, saj glede na videz košare in športnega dela večina prodajalcev rabljenih vozičkov zataji dejansko starost vozička, prodajalec naj vam pokaže račun, kjer je razvidno kdaj je bil nakup novega opravljen. Ali je bil rabljen pri enem ali več otrocih, razberete tudi na podlagi datuma in morebiti prisotih otrok starša ki vozek prodaja, običajno pa je na vozičku tudi deklaracija, kjer je modelno leto razvidno. Voziček je prevozno sredstvo kot katerokoli drugo in ima takšne podatke.

PRED NAKUPOM RABLJENEGA VOZIČKA JE SMOTRNO BITI POZOREN IN JE DOBRO PREVERITI:

  • leto nakupa
  • možnost izdobave originalnih rezervnih delov (večina servisa ni v SLO)
  • obraba koles (kolo snamete in preverite notranji del kjer je zobnik oz. osovina)
  • morebitni manjkajoči deli
  • fiksnost zatičev in kovic
  • plastični deli kot so zglobi na pregibu in ročaju ter na prednjih kolesih (rezervnih delov ni!)
  • delovanje zavore
  • vzmet na športnem delu za uravnavanje hrbtnega naslona in naslona za noge

(Omenjeno je največ-kratna težava, ki jo stranke omenijo pri vprašanjih na našem servisu)

Vsekakor pa je prihranek, če kupite nov voziček četudi poceni, tu je zagotovo prednost, tako na finančnem področju (globoki voziček je dejansko zelo malo v uporabi skupno v zimskih mesecih nekje 60dni v poletnih nekoliko več, a običajno le 6mesecev, saj kasneje začnemo starši že z izleti z malčkom, pri tem pa kupimo manjši marela voziček, ki v vozilu ne zavzame veliko prostora), kot tudi na delovanju, saj imate za voziček garancijsko dobo. Vsekakor boste imeli manj stroška in glede na to da se danes dobi dovolj dobro kakovost za nizko ceno, bo gotovo tudi v vaše zadovoljstvo. Vsekakor je tudi voziček prevozno sredstvo in za brezhibno delovanje potrebuje redno vzdrževanje, le to po večini lahko opravite sami v kolikor ne, pa se poslužite servisa.

Pri nas nudimo določene rezervne dele, ter popravila več TUKAJ