Ko pride vesela novica, da bomo dobili dojenčka, se običajno začne misliti na glavno prevozno sredstvo zanj, to je voziček. Običajno je prva misel draga znamka najbolj popularnega vozička bodisi zaradi kvalitete, popularnosti ali samo da se nas “bolje vidi” na pločniku ,,,šele ko se zavemo da je finančno neizvedljivo pa začnemo iskati rabljenega.
Tukaj pa ne pomislimo na to, da so nekateri deli pri rabljenem vozičku lahko že iztrošeni, prepereli ali obrabljeni (predvsem ročajni in kolesni mehanizmi) prodajalec rabljenega vozička za obrabo morda niti ne ve ali pa napako zamolči, reklamiorati pa ne morete. Začne se lov za rezervnimi deli, ki pa jih običajno na Slovenskem tržišču ni za dobiti ali pa so tako dragi, da ko skupaj povežemo ceno vozička in ceno delov pridemo skorajda na ceno novega.
Druga stvar na katero pa tudi v navdušenju nad nakupom nismo pozorni je, da globoki voziček uporabljamo zelo kratek čas, skupno običajno le 6mesecev, pa še to ne intenzivno, v zimskem času je veliko manj sprehodov. Zato ni smiselno kupovati dragega, tako ali tako ga boste težko prodali četudi za polovično ceno.
Ko je otročiček star pšribližno 6m se intenzivno začnemo ukvarjati z raznimi izleti, tu pa nastane težava, ker je prtljažnik premajhen za velik voziček, zato kupimo drugega, manjšega (marela opcijo) da gre lahko z nami povsod.

potovalni otroški voziček

Potovalni otroški voziček, za ugodnje na vseh izletih z vašim dojenčkom

Da se temu že na začetku izognemo in da ne opravljamo dveh nakupov je smotrno izbrati takoimenovani hibridni otroški voziček, ki je kot globoki ali marela vse obdobje otrokove potrebe po njem. S tem prihranite dragocen denar in čas iskanja primernega.
Danes trgovci sledimo cenam konkurence zato tudi cene prilagajamo trgu, da smo cenejši od drugih, zato je smotrn nakup novega vozička že na začetku četudi po nizki ceni, saj imate tako garancijo na brezhibno delovanje in vam ne bo treba iskati servisa in rezervnih delov, razen v primeru, če se vam po nesreči kakšen del.
V tem primeru je dobro pred izbiro pri trgovcu preveriti ali so nadomestni deli in servis za otroške vozičke zagotovljeni takoj in v Sloveniji, da ne čakate na popravilo mesec dni ali več, saj voziček načeloma potrebujete vsak dan in čakanje ne pride v upoštev.
Vozičkov je več modelov kateri je pravi model pa si analizirate z vašim življenjskim slogom. Tisti, ki boste v večini uporabljali otroški voziček le v domačem okolju, je komplet s trdo košaro popolnoma ok, tisti ki pa ste mobilni in boste že z dojenčkom veliko potovali, pa je praktično izbrati model otroškega vozička, ki ima košaro in športni del v enem (mehanizem 2v1) saj vam bo služil za vse obdobje in v vozilu ne bo zavzel veliko prostora.
Na začetku niti ne boste imeli veliko prtljage kamor boste šli z dojenčkom z avtom na potovanje, kasneje po 6m starosti pa je prtljažnik avtomobila hitro poln oblačil igračk in rekvizitov, tukaj pa ponavadi nastane problem, kako spraviti vanj še voziček. Komponente 2v1 tako imenovani  hibridni vozički pa so so idealni za takšne podvige, pa še cenovno ugodnejši so kot klasični veliki vozički.