Če smo se v preteklosti odpravljale na dopust le s partnerjem, je ponavadi izgledalo tako: Partner en mini kovček, me pa ta največjega, na katerega smo se morale usesti, da smo ga lahko zaprle z zadrgo.

S prihodom dojenčka, pa se zadeva prenese iz mame nanj, namreč mamice nenadoma ugotovimo, da me le ne potrebujemo toliko vsega, za dojenčka pa, ko se odpravljamo na daljše počitnice, se nemalokrat primemo za glavo, kako vse kar bomo potrebovali spraviti v avto .

Ja…včasim mislimo, da res vse potrebujemo, kar mogoče res, ali pa tudi ne…

…domala izpraznimo vso otroško omaro v kovček, potem pa se zgodi, da kmalu zmanjka prostora v prtljažniku za dodatno opremo, ki jo bo dojenček ali malček potreboval v času dopustovanja. Prvo pomembno pravilo pa je udobje dojenčka med vožnjo, zato je pomemben avtosedež, ki ponuja optimalen položaj z nastavljivimi nakloni v obeh smereh. Ugodno ponubo najdete tukaj KLIKNI ME

V tem primeru je še kako praktična oprema, ki je zložljiva in omogoča manj zavzemanja prostora v vašem avtomobilu. Naj izpostavim le nekaj teh domala nujnih artiklov opreme za otroke 0-3let, ki naj bi jih vzeli s seboj na počitnice:

Zložljiva prenosna potovalna posteljica bo varno zavetje spanja, počitka ali igre vašega otroka tudi na dopustu. Dobro je vedeti, da običajno prenosne posteljice vsebujejo vzmetniico-zložljivo podlogo za dno posteljice, ki pa je za igro uredu, za spanje pa je pretanka zato je smotrn nakup dodatnega zložljivega ležišča, ki pa ga lahko uporabljate ne le za v prenosno posteljio temveč tudi za kot podlago za igro na tleh. Priporočljiva je tudi zaščita pred insekti, da dojenčka ne popikajo prekomerno.

Uporabljate ga lahko tako doma kot na počitnicah oziroma povsod, kjer potrebujete udobno dodatno ležišče. Primerno je tako za otroške prenosne posteljice kot tudi igralna podloga na tleh za vaše malčke.

Enostavna, hitra in udobna rešitev na dopustu ali doma

Vsekakor je tudi zložljiv stolček za hranjenje praktičen, saj sploh v teh časih, ko se pojavljajo virusi, omogočimo res higiensko prehranjevalno okolje dojenčku oz. malčku. Stolček vam skorajda ne bo zavzel prostora med prtljago, prišel pa bo prav praktično povsod, tako v apartmaju, hotelu, pri babici ali celo kje na pikniku. Je tko majhen, da ga lahko preprosto spravite v kovček ali večjo torbo in je vedno lahko z vami na poti.

Majhni in praktični hibridni vozički so lahki in zloženi vzamejo domala le toliko prostora kot letalski kovček, zato  je takšen voziček praktičen za potovanja tudi za na letalo. Po navadi so to vozički z oznako ikone LETALO in že vsebujejo tudi podaljšano strešico za zaščito pred soncem, imajo pa tudi nastavljiv aslon za hrbet in za nogice, da otrok lahko počiva, če je utrujen.

– priporočljivi dodatki ki naj bodo vedno na dosegu roke: komarnik, dežna prevleka, senčnik, prevleka za nogice ali lahka odejica s podlogo, da se dojenček bolj udobno počuti, da otroka pokrijete v večernem hladnejšem času ali slabem vremenu medtem ko počiva v vozičku.

Pri nekoliko večjih malčkih je praktičen tudi tricikel ali skiro, saj ponavadi na dopustu veliko časa namenimo dogajanju na prostem, zato je praktično imeti s seboj tudi rekvizit, s katerim se bo otrok v igri zamotil in vama dal s tem tudi nekaj prostih minutk če drugega ne da popijete v miru kavico, poližete sladoled ali pa samo spočijete.

Tako, to je le nekaj priporočil, seveda pa vi starši najbolje veste kako in kaj boste potrebovali, vsekakor vam želim veliko dogodivščin, lepih trenutkov in uživanja, kjerkoli že boste dopustovali…

… vaš Teddy